Čabar

13°C
 

Naši proizvodi

Svježe mlijeko i domaći sirevi

 • Škripavac

  Čabarski škripavac

  Autohtoni sir pripada skupini punomasnih mekih sireva, prosječne težine 1200 g, mliječne boje, karakteristično gumaste čvrstoće zbog koje škripi tijekom konzumacije. Dobitnik je nekoliko nagrada i priznanja. Naš recept

 • Tvrdi sir

  Sir Činkel (tvrdi sir)

  Ekstra tvrdi sir Činkel sadrži minimalno 45% mliječne masti u suhoj tvari, a period zrenja je 2-3 mjeseca. Sir kao izvor visokokvalitetnih proteina, kalcija i mnogih ostalih važnih nutrijenata, daje vrijedan doprinos sadržaju u prehrani.

 • Svježi sir

  Svježi sir

  Svježi kravlji sir dobiva se tradicionalnim postupkom od kravljeg mlijeka i zatim se oblikuje cijeđenjem kroz gazu i cjedilo. Sadrži masti i ugljikohidrate te je dobar izvor vitamina i minerala, ponajprije kalcija, fosfora i magnezija.

 • Svježe mlijeko

  Svježe mlijeko

  Od 10 muznih krava prerađujemo oko 100 litara dnevno svježeg mlijeka koji sadrži visokovrijedne bjelančevine i vitamine: A, D, E, K i B. Idealan je obrok i zdrav napitak za djecu, mladež, trudnice i dojilje.

Voće i voćni proizvodi

 • Kruške i jabuke

  Jabuke i kruške

  Skladištimo najučestalije voće ovog podneblja, domaću čabarsku jabuku i krušku, voće koje je izuzetno bitno jesti sirove s korom, jer tu se krije najveća zaliha vlakana. Osim toga bogate su raznim vitaminima.

 • Sušene jabuke (chips)

  Sušene jabuke (čips)

  Sušena čabarska jabuka spremana je po receptu kao što su radili naši stari. Mogu biti izvrstan međuobrok i tako zamijeniti nutritivno nezdrave šećere za kojima često posežemo nakon glavnog obroka.

 • Jabučni sok

  Jabučni sok

  Mutni sok od jabuke bogat je antioksidansima te je četiri puta zdraviji od bistrog (kupovnog) jabučnog soka. Za dulji vijek trajanja radimo pasterizaciju, zagrijavanje soka na 70° C, a zatim punimo u sterilne boce.

 • Jabučni ocat

  Jabučni ocat

  Jabučni ocat pripremamo od divlje jabuke ili od kiselih nedozrelih jabuka. Radi prirodnog sredstva potiče metabolizam, smanjuje tlak, sprečava i liječi niz oboljenja, te pročišćuje krv (smanjuje i odstranjuje masnoće).

 • Kompot

  Kompot od šljiva i krušaka

  Kompot je tradicionlno piće naših krajeva koje radimo od šljiva i krušaka. Voće operemo, ogulimo, izrežemo na četvrtine i izvadimo srčike i koštice. Ukusna i osvježavajuća prirodna slastica omiljena među svim generacijama.

Alkoholna pića (uskoro!)

 • Biljni liker

  Biljni likeri Dragar

  Ovaj biljni liker je u vrlo kratko vrijeme zadobio veliki broj obožavatelja, ljubitelja i poznavatelja vrhunskih alkoholnih pića. Liker je pripremljen od trava, korijenja i voća koje beremo isključivo u našem kraju.

 • Liker od borovnice

  Liker od borovnice

  Sve tajne skrivene u okrilju zelenih krošnji Gorskog kotara, čuva plod borovnice. Liker od borovnice (borovnička) kapljica je užitka za svačije nepce, otvara stari kovčeg tradicije koji skriva tajnu veselog trenutka.

 • Rakija

  Rakija, šljivovica i vilijamovka

  Rakiju dobivamo destilacijom (pečenjem) šljiva ili krušaka. Rakija je kristalno čista, a količina alkohola iznosi 40%. U ovim krajevima se često koristila kao sredstvo protiv žeđi kada se odlazilo raditi na udaljene livade i šume.

Čabar - središte Gorskog kotara